24/4/2024

Succesvol trainingsweekend

Het eerste trainingsweekend 'Duurzame Filmproductie' heeft plaatsgevonden van 22 tot en met 24 maart in een eeuwenoud klooster in Boxmeer.

Het weekend bracht mensen samen van verschillende achtergronden - van ruimtevaartingenieurs tot uitvoerend producenten - met één gemeenschappelijk doel: filmproducties helpen verduurzamen. De deelnemers, jong en oud, van binnen en buiten de audiovisuele sector, gingen diepgaande vragen niet uit de weg, zoals het creëren van draagvlak bij cast en crew en het implementeren van duurzame tools.

De training is een voorwaarde om als Sustainability Manager aan de slag te gaan bij door het Nederlands Filmfonds gesteunde filmproducties. Projecten die vanaf november 2023 een Fondsbijdrage voor projectontwikkeling krijgen, worden begeleid door de eco-consultants van GreenScreen. Zodra de producenten naar een realiseringsaanvraag toewerken kunnen deze een keuze maken voor een beschikbare eco-manager die integraal onderdeel uitmaakt van de crew.

We zijn bijzonder trots dat wij als GreenScreen consultants, samen met andere gastdocenten, vorm hebben mogen geven aan het trainingsweekend en kijken uit naar een vervolg!

Wil jij ook een training(weekend) organiseren voor je werknemers om duurzaamheid integraal te implementeren in je producties of bedrijf? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Vorige