C L I E N T S

Filmfonds

Het Filmfonds speelt een essentiële rol in het bevorderen van klimaatbewuste mediaproductie in de Nederlandse filmindustrie.

Het Filmfonds biedt niet alleen financiële ondersteuning aan GreenScreen, maar moedigt ook duurzame productiemethoden aan. Het Filmfonds ondersteunt projecten die gebruik maken van een GreenScreen sustainability consultant tijdens de “Fase Ontwikkeling” en een GreenScreen sustainability manager tijdens de “Fase Realisering” van een film. Door deze focus op duurzaamheid dragen GreenScreen en het Filmfonds gezamenlijk bij aan een klimaatbewuste toekomst voor de Nederlandse filmindustrie.

Filmacademie

GreenScreen integreert duurzaamheid in het curriculum van de Filmacademie en moedigt studenten aan om innovatieve benaderingen te ontwikkelen die bijdragen aan een klimaatbewuste filmproductie.

Daarnaast faciliteert de Filmacademie samenwerkingsverbanden met GreenScreen, waarbij studenten de kans krijgen om praktijkervaring op te doen in projecten die duurzaamheid omarmen. Door deze nauwe samenwerking tussen de Filmacademie en GreenScreen wordt niet alleen bijgedragen aan de ontwikkeling van toekomstige filmmakers met een sterke klimaatbewustzijnszin, maar wordt ook het belang van duurzaamheid geïntegreerd in de kern van de filmopleiding. Samen dragen de Filmacademie en GreenScreen bij aan een verantwoorde en duurzame toekomst voor de Nederlandse filmindustrie, waarin talenten worden gevormd met oog voor zowel artistieke excellentie als ecologische verantwoordelijkheid.

P A R T N E R S

AdGreen zet zich in voor een duurzamere reclame-industrie door middel van training, tools zoals een Carbon Calculator, en het bevorderen van kennis over het verminderen van de ecologische voetafdruk.

AdGreen is opgericht in Engeland en heeft nu ook support teams in Nederland en Amerika. AdGreen richt zich niet op individuele projecten, maar op bredere veranderingen. Door samen te werken met grote leveranciers, het analyseren van data en het openbaar maken van deze informatie zorgen ze voor een versnelling bij het verduurzamen van de industrie. Als partner van GreenScreen worden best practices gedeeld en werken we gezamenlijk aan het verduurzamen van de industrie.

Trees for All is een Nederlandse non-profitorganisatie. Als stichting zetten ze zich al bijna 25 jaar in voor een bosrijke wereld.

Trees for All planten bomen in Nederland en in het buitenland en maken mensen bewust van het belang van bomen. Alle projecten die ze steunen, hebben brede impact. Ze dragen bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit én gezonde leefomstandigheden. Een groene en gezonde aarde voor iedereen!